Produkty
Nájdete nás
ŠTVRTOK, 25 apríla 2024 10:50
Najbližšie podujatia
Odkazy
Communio Missio v printe

Cyrilometodské utorky

V utorok 17. septembra 2013 sme začali ďalšiu sériu Cyrilometodských utorkov. Hosťami diskusie boli sestra Paola Bordon a kňaz Ondrej Šmidriak. 

Čo priniesol Svätý Otec František do života Cirkvi? Na túto otázku sa snažili odpovedať sestra Paola Bordon z Kongregácie Panny Márie Útechy a kňaz Ondrej Šmidriak počas stretnutia, ktoré je súčasťou Cyrilometodských utorkov v Diecéznom centre v Žiline. 

Sestra Paola predstavila Argentínu ako krajinu krásnej prírody, bohatej kultúry a činorodej Cirkvi. "Typickou črtou Cirkvi v Argentíne a v celej Južnej Amerike je solidarita a služba", povedala sestra Paola, ktorá pozná Svätého Otca z čias jeho pôsobenia v Buenos Aires. Ondrej Šmidriak predstavil Svätého Otca prostredníctvom svojich zážitkov na Svetových dňoch mládeže v Riu de Janeiro. "Budúcnosť Cirkvi pod vedením Svätého Otca Františka vidím v malých spoločenstvách a komunitách, podobne ako to načrtli už pápeži Ján Pavol II. a Benedikt XVI. Svätý Otec František túto víziu potvrdzuje svojou bezprostrednosťou a ľudským prístupom, nestavia na formalizme. To nie je degradácia pápežstva, ale služba lásky", zdôrazňoval Šmidriak. "Podľa mňa Cirkev pod vedením Svätého Otca Františka bude viac samaritánska, bude viac solidárna. Bude viac orientovaná na službu chudobným a núdznym", predniesla svoje presvedčenia sestra Paola Bordon. 

Zaujímavé stretnutie moderoval Zdeno Pupík, riaditeľ Inštitútu Communio, ktorý projekt Cyrilo-metodských utorkov zastrešuje. Doteraz sa v rámci tohto projektu od februára 2012 uskutočnilo 50 stretnutí.





Späť