Produkty
Nájdete nás
ŠTVRTOK, 25 apríla 2024 12:15
Najbližšie podujatia
Odkazy
Communio Missio v printe

Z prednášky Pavla Hudáka

V utorok sa v Diecéznom centre v Žiline konala prednáška kňaza Pavla Hudáka. Témou bola Rodina, spoločenstvo lásky. Pavol Hudák už 17 rokov pripravuje prednášky pre dospievajúcich, mladých i partnerov o vzťahoch, láske, priateľstve, výchove a rodine. 

Počas prednášky načrtol tému harmonického vývoja osobnosti, nielen z pohľadu psychológie a ateizmu, ale aj z pohľadu viery. Definoval pojmy ako pasivita a podnety. Kedy pasívne prijímame podnety, ktoré nevyhodnocujeme. Zabúdame sa kontrolovať. Nežijeme reálny život, ale virtuálny. Zabudli sme na prirodzenú krásu, pretože sa nám zdá byť nudná. Veď virtuálna krása je upravená, sýtejšia. Poukázal na to, že treba dávať deťom podnety, ktoré sú pravdivé, úprimné a čisté. Aby vedeli reálne zvládať svoje city a emócie, ktoré prídu do života. Dôležitým bodom v harmonickom vývoji sú aj psychohygiéna života a systém vzdelávania. Naučiť sa učiť. Aby človek vedel informácie triediť, zaradiť a dokázal prakticky použiť vo svojom živote. Venoval sa sebarealizácii, ktorá je založená na sebaprijatí, prijatí vlastnej identity osobnosti, o objavení vnútornej krásy nášho života. Veľmi konkrétne rozoberal tému duchovna, sexuality, otcovstva a materstva. Aký význam a akú silu má modlitba pre rodinu. Keď obeta kríža sa stáva požehnaním pre celú rodinu. Druhá časť prednášky bola zameraná na božské a ľudské čnosti – viera, nádej, láska, múdrosť, sila, spravodlivosť, miernosť – medzi ktorými je súvis. 

Prednáška bola ukončená diskusiou a priestor bol aj pre osobný rozhovor s kňazom. Viac o podujatí sa dočítate vo vianočnom vydaní časopisu Naša Žilinská diecéza.
Vzhľadom na vysoký počet návštevníkov sa Inštitút Communio rozhodol sprístupniť zvukový záznam a textový prepis prednášky. Zvukový záznam bude na CD nosiči. Záujemcovia, píšte na icommunio@gmail.com. Cena 3,- Eura. Objednané CD si môžete vyzdvihnúť v Diecéznom centre, alebo Vám ho môžeme poslať aj poštou na dobierku (pripočítava sa aj poštovné a balné max. 1,50 Eur).


Späť