Produkty
Nájdete nás
ŠTVRTOK, 18 apríla 2024 15:32
Najbližšie podujatia
Odkazy
Communio Missio v printe

Otvorili sme výstavu malieb od Štefana Tlacháča

V utorok 6. mája 2014 otvoril Inštitút Communio pre verejnosť výstavu malieb od autora Štefana Tlacháča. 

V úvode nám moderátor Michal Tichý predstavil autora malieb a po skončení krátkej prednášky čakalo na návštevníkov malé občerstvenie, počas ktorého mali možnosť osobne sa porozprávať s autorom. 

Štefan Tlacháč je rodákom z Terchovej. Študoval umeleckú maľbu v Ríme a 19 rokov žil a pôsobil v Južnej Amerike, kde zrealizoval viac ako 20 individuálnych výstav. Jeho pôsobiskom bola najmä Bolívia, v ktorej strávil 12 rokov. Na území Bolívie mal Štefan Tlacháč výstavy v štyroch mestách – Sucré, La Paz, Cochabamba a Santa Cruz della Siera. Okrem Bolívie pôsobil aj v Peru, kde uskutočnil výstavy v mestách Lima, Arecipa a Cusco.

Výstava nesie názov "Cesta spásy" a obsahuje 22 malieb s myšlienkou ľudského utrpenia, pokánia a spásy. Cieľom autora je poskytnúť spoznanie a zviditeľnenie Boha a Jeho lásky, zviditeľnenie skutočnosti, že nás miluje a že všetko, čo nás obklopuje a čo prežívame každým dňom by nás mali napĺňať radosťou a útechou. Jeho diela budú môcť návštevníci vidieť do 30. júna v Diecéznom centre, na ulici Jána Kalinčiaka 1 v Žiline počas otváracích hodín centra.




Späť