Produkty
Nájdete nás
ŠTVRTOK, 25 apríla 2024 04:29
Najbližšie podujatia
Odkazy
Communio Missio v printe

Týždeň kresťanskej kultúry 2014

V Žiline sa uskutoční jubilejný 5. ročník Týždňa kresťanskej kultúry.

Prednášky o kresťanstve a politike, o kresťanstve a podnikaní, premietanie filmu o koncentračnom tábore v Osvienčime, výstup na Burianovu vežu, zaujímaví hostia, či sympózium o súčasnom stave kresťanstva na Slovensku.

„Ponúknuť to, čo je nám vlastné – evanjelium Ježiša Krista." Aby vzájomný dialóg medzi súčasnou spoločnosťou a cirkvami nebol o peniazoch, ale o hodnotách, ktoré podporujú hľadanie a prehlbovanie ľudskosti, pripravil Inštitút Communio už 5. ročník Týždňa kresťanskej kultúry.

V pondelok 29. septembra budú môcť záujemcovia vystúpiť na Burianovu vežu, kde bude pripravená aj krátka prednáška z histórie mesta Žilina. V utorok je pre návštevníkov pripravená diskusia troch politikov o vzťahu medzi kresťanstvom a verejným životom na Slovensku a v podvečerných hodinách sa premietne film o obetiach v Osvienčime. Súčasťou premietania bude diskusia s hosťom Jaroslavom Daniškom. Streda bude tradične patriť verejnému čítaniu Biblie a Organovým vešperom, na ktoré prijal pozvanie Imrich Szabó z Vysokej školy múzických umení v Bratislave.

V spolupráci s Karmelitánskym nakladateľstvom pripravil Inštitút Communio na štvrtok prezentáciu kníh, ktorá bude súčasťou prednášky „Kresťan a podnikanie" s Jánom Košturiakom. Nebudú chýbať podujatia so sociálnym rozmerom a žiaci a študenti môžu počas týždňa navštíviť Múzeum židovskej kultúry a oboznámiť sa s dejinami židovstva v Žiline.

Týždeň kresťanskej kultúry bude zakončený konferenciou „Quo vadis, slovenské kresťanstvo", ktoré pripravil Inštitút Communio v spolupráci s Katolíckou univerzitou v Ružomberku.

Ústrednou témou tohtoročného Týždňa kresťanskej kultúry sú slová zo starozákonnej knihy Jozue, kde sa píše o obnovovaní zmluvy. „Veríme, že keď nás Pán Boh poslal do tejto doby a práve do tejto kultúry, ponúkol nám zmluvu o spolupráci. Chceme túto zmluvu zachovať a rozvíjať. Aj počas Týždňa kresťanskej kultúry, ktorý sa uskutoční v dňoch 29. septembra až 4. októbra 2014," doplnil riaditeľ Inštitútu Communio, Zdeno Pupík.

Podrobnejší program NA PLAGÁTE.

Späť