Produkty
Nájdete nás
PIATOK, 26 apríla 2024 00:20
Najbližšie podujatia
Odkazy
Communio Missio v printe

Vyšlo nové číslo Communia Missia !

Vychádza najnovšie číslo internetového časopisu Communio Missio. Prvé vydanie v roku 2014 je venované Druhému vatikánskemu koncilu a prečítať si ho môžete úplne zdarma.

Zaujímavá štúdia známeho teológa Piera Codu o Kľúčoch čítania Druhého vatikánskeho koncilu pojednáva o súčasnej podobe Druhého vatikánskeho koncilu, o jeho líniách ako pochopeniu evanjelizačného významu, reforme v Cirkvi, dialógu a diakonii, spoločenskému vzťahu. Článok ukazuje základné črty koncilu a niektoré rozhodujúce perspektívy pre budúcnosť.

„Druhý vatikánsky koncil bol epochálnou udalosťou, ktorú potrebujeme pochopiť a uskutočňovať jeho posolstvo v novom tisícročí s rovnakým zápalom, ako to robil blahoslavený Ján Pavol II. počas celého svojho pontifikátu." O communiu ako inšpirácii pokoncilových perspektív pastorácie sa dočítate v článku Ondreja Šmidriaka.

Časopis obsahuje výpovede účastníkov koncilu, ale približuje tiež situáciu Katolíckej cirkvi nielen na Slovensku. O tom, či musí byť Cirkev moderná sa dočítate v článku Wolframa Schremsa. Počas Týždňa kresťanskej kultúry Inštitút Communio pripravil verejnú diskusiu v Žilinskej synagóge na tému Potrebuje súčasná spoločnosť na Slovensku cirkvi? Časopis prináša prepis tejto diskusie. Hedonistická koncepcia, Zneužitie slobody, Rozumná a slobodná bytosť, Byť človekom a Svet hodnôt. To sú podtitulky článku Milana Jozeka „O slobode, dôstojnosti a trendoch formovania dobrého človeka". Nájdete tu aj zaujímavé rozhovory s Martinom Cingelom a Jurajom Tӧrӧkom, alebo preklady textov zahraničných autorov ako sú napríklad Piero Coda, Giuseppe Petrocchi a Pawel Kukiola.

Prajeme príjemné čítanie.

* Návod: Kliknite na časopis a ten sa vám otvorí na celú obrazovku. Texty sa dajú priblížiť opätovným kliknutím na stranu. V prípade, že Vám časopis nenačítalo, kliknite na "Open publication".


 

 

Späť