Produkty
Nájdete nás
PIATOK, 19 apríla 2024 15:38
Najbližšie podujatia
Odkazy
Communio Missio v printe

Nové vydanie časopisu Communio Missio

Vychádza najnovšie číslo internetového časopisu Communio Missio. Prvé vydanie v roku 2015 sa venuje Vyhodnoteniu pastoračného plánu a exhortácii pápeža Františka „Evangelii Gaudium".

V roku 2014 sa uskutočnilo v Žilinskej diecéze Vyhodnotenie pastoračného plánu Katolíckej cirkvi na Slovensku za obdobie 2007-2013. Aký konkrétny dopad na realitu má pastoračný plán a ako ovplyvnil skutočnosti v súčasnom živote našich farností, diecéz a celej slovenskej cirkvi? Aké sú ukazovatele reality a aká je vízia do budúcnosti v oblasti pastorácie rodín, núdznych a mládeže? Ide tu iba o kozmetické úpravy, o sfunkčnenie niektorých vecí, alebo nám ide o posun niekde inde, kde sa práve nachádzame?

Proces pastoračného plánovania je neoddeliteľnou súčasťou pastorálnej teológie a pri aktuálnom tempe zmien v spoločnosti získava na dôležitosti. Pastoračné plánovanie nie je liekom, ktorým by sa chceli vyriešiť ťažkosti, problémy a otázniky súvisiace s poslaním cirkvi, ale skôr prejavením ochoty postaviť sa pred výzvy so zodpovednosťou a hľadaním cesty pre budúcnosť. Aká je teda doterajšia prax a aká je budúcnosť cirkvi na Slovensku sa dočítate v zhodnoteniach v oblastiach pastorácie rodín, núdznych a mládeže.

Najnovšie vydanie Communio Missio sa venuje aj exhortácii pápeža Františka. Apoštolská exhortácia „Evangelii Gaudium – Radosť evanjelia" bola odovzdaná veriacim v nedeľu Krista Kráľa pri príležitosti ukončenia Roku viery. Aký je obsah exhortácie, čo je jej prioritou, aké sú súčasné problémy Cirkvi vo svete a k čomu nás exhortácia vyzýva? Sociálnemu rozmeru činnosti Cirkvi ako i evanjelizácii sa autori venujú vo svojich komentároch k exhortácii Evangelii Gaudium.

Viac sa dočítate v časopise.


 

 

* Návod: Kliknite na časopis a ten sa vám otvorí na celú obrazovku. Texty sa dajú priblížiť opätovným kliknutím na stranu. V prípade, že Vám časopis nenačítalo, kliknite na "Open publication".

Späť