Produkty
Nájdete nás
ŠTVRTOK, 18 apríla 2024 08:41
Najbližšie podujatia
Odkazy
Communio Missio v printe

Varenie so sestrou Kristínou

Počas Týždňa kresťanskej kultúry sa nebude len diskutovať, ale záujemcovia sa môžu prísť naučiť variť talianske špeciality so sestrou Kristínou, ktorá v časopise Naša Žilinská diecéze pravidelne prispieva do rubriky "Recepty sestry Kristíny".

Sestra Kristína si pripravila recepty na pravé talianske Lasagne, Fettuccine ai funghi a Farfalle alla carbonara.

Ako to bude vyzerať a aký bude program?

Začína sa v centre o 16:30 hod., kde bude pripravených niekoľko stanovíšť (minimálne tri a maximálne päť – podľa počtu záujemcov a kapacitných možností centra). Sestra Kristína sa rozhodla pre základ talianskej kuchyne: cestoviny, prípadne čerstvé šaláty.

Na 1. stanovišti budú účastníci vyrábať pravé talianske Lasagne, na 2. stanovišti Fettuccine ai funghi (široké rezance na hubách) – pri týchto prvých dvoch stanovištiach sa naučia samotnú cestovinu vyrábať po domácky (teda žiadne polotovary) a na 3. stanovišti Farfalle alla carbonara (banícke mašličky).

Do praktickej časti sa môže prihlásiť 10-15 záujemcov. Kto by mal záujem pripravené jedlá ochutnať, môže sa prihlásiť na ochutnávku za 1 Euro (ochutnávka = polovica z normálnej porcie jedného jedla). Pre všetkých ostatných návštevníkov je vstup zdarma – môžu sledovať priebeh prípravy jedál, získať recepty na predvádzané jedlá a pridať sa do diskusie. Predpokladaný záver podujatia je okolo 19:00 hod.

Vzhľadom na obmedzenú kapacitu a organizačné prípravy je potrebné, aby sa záujemcovia o praktickú časť i ochutnávku vopred a čím skôr prihlásili. Prihlasovať sa môžete priamo sestre Kristíne na mobilnom čísle: 0915776890 v pracovných dňoch od 9:00-12:00 hod. a od 13:00-16:00 hod.


Späť