Produkty
Nájdete nás
ŠTVRTOK, 25 apríla 2024 16:57
Najbližšie podujatia
Odkazy
Communio Missio v printe

Cirkev a spoločnosť I.

Inštitút Communio a Žilinská diecéza pripravili sériu diskusií o vzťahoch medzi Cirkvou a spoločnosťou. Je to okruh otázok a problematík, ktoré zaujímajú ľudí angažovaných v Cirkvi, ale aj tých, ktorí s Cirkvou až tak intenzívne nežijú. Raz za mesiac budeme v Diecéznom centre v Žiline spolu s odborníkmi postupne prechádzať jednotlivými odtieňmi vzťahov medzi Cirkvou a spoločnosťou.

 

Stretnutia majú štruktúru ako hokejový zápas. Čakajú nás tri tretiny. V prvej tretine formou dialógu predstavíme postupne počas šiestich mesiacov základné témy zo sociálneho učenia Cirkvi. V druhej tretine programu budú naši hostia komentovať a glosovať spoločenské a cirkevné udalosti v našej krajine počas uplynulého mesiaca. V poslednej tretine programu sa naši hostia spolu s moderátorom pozrú do budúcnosti, čo môžeme očakávať v najbližšom mesiaci. Očakávame fundované aj vtipné odpovede.

 

Pozvaným hosťom bude možné položiť otázky prostredníctvom facebookového profilu Žilinská diecéza, emailom icommunio@gmail.com alebo priamo na mieste cez sli.do.

Diskusiu budeme prenášať naživo cez facebookový profil Žilinská diecéza a poslucháči si ju budú môcť vypočuť aj zo záznamu v Rádiu Lumen.

 

  

Druhé stretnutie

 

12. 2. 2020 o 17.00 h, Diecézne centrum, Žilina

Na druhom stretnutí priblížime problematiku ľudských práv.


Hostia:

 

Martin Luterán, rektor a spoluzakladateľ Kolégia Antona Neuwirtha v Ivanke pri Dunaji

a

Anton Ziolkovský, bývalý tajomník KBS, v súčasnosti riaditeľ Katolíckeho biblického diela.

  

Moderuje Júlia Kavecká, redaktorka rádia Lumen.



Späť